over mij

Ik ben Marianne Roussac en werkzaam als gecertificeerd kinder-en jongerentherapeut en ACT-therapeut voor (jong)volwassenen. Betrokken, zorgzaam en met respect voor de eigenwaarde van de ander werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders. Door het opgroeien van mijn eigen kinderen en hun vrienden en vriendinnen werd ik mij er steeds meer bewust van dat kinderen een tijdje niet lekker in hun vel kunnen zitten. Soms is de oorzaak duidelijk, ze hebben iets naars of ingrijpends meegemaakt, maar het kan ook zijn dat de oorzaak in eerste instantie onduidelijk is.

Ik ga uit van de eigen kracht van het kind en ben ervan overtuigd dat zij alles in zich hebben om gelukkig te zijn, maar dat soms de weg naar hun hulpbronnen is geblokkeerd. De focus ligt op de toekomst en de oplossing als het kan en op de oorzaak en het verleden als het moet. Mijn kracht ligt in het goed kunnen invoelen en het analyseren van de kern van een probleem van kinderen, jongeren en ouders die bij mij komen.

Het werken met kinderen en jongeren ervaar ik als zeer waardevol, omdat ik een bijdrage kan en mag leveren aan hun ontwikkeling: aan het hervinden van hun eigen weg of het vinden van een nieuwe weg waarlangs zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Vele jaren werkte ik als communicatie-adviseur in het bedrijfsleven en heb daar ervaren hoe belangrijk communicatie is en welke gevolgen ‘verkeerde of onvolledige communicatie’ kan hebben. Juist de communicatie speelt een belangrijke rol bij het ontstaan en oplossen van problemen tussen kinderen en jongeren onderling en met ouders en leerkrachten.

De opleidingen tot Kindercounselor en Integratieve Kinder-en jeugdtherapie (post-HBO) waren voor mij een mooie aanvulling. Beide diploma’s heb ik behaald bij BGL en Partners, instituut voor ontwikkeling van Mens en Organisatie. Door het volgen van trainingen en bijscholingen blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van mijn vak.

Ik ben getrouwd en heb ruime ervaring als moeder van twee puberdochters.

Ik ben gescreend door het Ministerie van Justitie om met kinderen en jongeren te werken en ben geregistreerd bij een erkende beroepsvereniging.